Subscribe:

Ads 468x60px

8/06/2009

Ţara lu' BOGEA cu 6 cai...frumosi!!!


Premierul jucator, Emil Boc, a dat legimitate evaziunii fiscale. "Cred ca pentru 2010 trebuie sa ne orientam in ceea ce priveste impozitul forfetar cu aplicabilitatea lui pentru acele domenii si activitati unde se justifica si unde evaziunea fiscala nu poate fi altfel eliminata"


O declaratie plastico-bombastica a unui prim-ministru care in urma cu o saptamana habar nu avea cate agentii sunt in subordinea Guvernului.
Ce intelegem noi, muritorii de rand si platitori de taxe, din aceasta declaratiune a stimabilului?
Evaziunea fiscala nu poate fi eliminata!!
Or, impozitul minim garantat tocmai pentru asta a fost introdus, sa se starpeasca evaziunea fiscala in randul micilor afaceristi.

Asta a gandit premierul BOGEA (Boc+Pogea), ce au zis: "lasa ca-i rarim pe fraieri ca sa avem noi loc de manevra, se face loc pe piata, scade evaziunea, dam bine la televizor, ne da banu gros FMI, ce mai, o sa avem cu totii ...6 cai frumosi" .


Ce nu a inteles nici Pogea nici Boc este ca au fost vreo 100.000 de firme care au incercat sa supravietuiasca crizei chiar si cu "ajutorul" impozitului forfetar, dar cand nu-ti vin deloc banii din facturile emise si nu ai nici macar bani sa te judeci pentru ei conform contractelor in vigoare, iti dai seama ca doar din ceva vandut sau facut la negru castigi mult mai bine. Concluzia? Evaziunea fiscala este tot acolo unde a fost lasata, la etajul gri al economiei romanesti.


Am impresia ca premierul Emil Boc traieste in alta realitate. O mare parte din cele peste 100 mii de firme inchise sau cu activitatea suspendata au fost obligate deja sa depuna declaratii 100 la finalul trimestrului II, chiar daca inchiderea sau suspendarea activitatii este in curs.
Drept urmare, aceste firme au raportat fortat impozit forfetar pe doua luni. 387 de lei, suma exacta, moncher!

Intre timp se vor inchide sau suspenda. Mare parte nu vor mai plati nici ceea ce au raportat (avocatii ii invata sa nu plateasca, impozitul insusi fiind nelegal dupa analiza Avocatului Poporului; la judecata ar putea castiga).

Asa ca, pe viitor, o sa mai vada Emil Boc crestere bugetara cand o avea ....6 cai frumosi si doua coase!

Nu de alta, dar cele aproximativ 100.000 de firme care au disparut sau si-au suspendat activitatea plateau ceva la impozit pe salarii, microintreprindere si contributii la bugetul statului.
Asa ca premierul BOGEA o sa fluiere a paguba.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu