Subscribe:

Ads 468x60px

8/23/2009

A trecut pe langa moarte!


Un nou incident feroviar ce s-ar fi putut transforma într-o tragedie s-a petrecut duminică, 23 august 2009, în comuna Răcăciuni, judeţul Bacău. Evenimentul s-a produs la numai o săptămână de la tragedia din comuna Scânteia, judeţul Iaşi.

De data aceasta, impactul Rapidului 652 cu un tractor nu s-a soldat cu victime omeneşti, însă motivul care a stat la baza producerii lui a fost neatenţia din partea conducătorului auto.
Accidentul s-a produs la ora 10,15, la o distanţă de aproximativ un kilometru de Halta Răcăciuni, la o trecere la nivel de cale ferată fără bariere, semnalizată acustic şi luminos.
Din câte se pare, conducătorul tractorului cu remorcă nu a respectat semnalele acustice şi luminoase la trecerea peste liniile feroviare.
Acesta a încercat să treacă spre partea cealaltă dar a rămas blocat între şine din cauza remorcii supraîncărcate cu nutreţuri pentru animale. A apăsat degeaba pe acceleraţie, roţile au patinat în gol şi nu a reuşit să urnească tractorul din loc fiind acroşat de trenul de călători, Rapid 652 Piatra Neamţ – Bucureşti. În ultima clipă, şoferul a abandonat tractorul, care a fost izbit violent de locomotivă.

În urma impactului, trenul nu a deraiat de pe calea ferată, nu au rezultat victime, fiind avariate doar tractorul şi locomotiva. De altfel, garnitura de tren a fost tractată, la ora 11.15, până la Adjud, unde a fost schimbată locomotiva. Rapidul 652 era compus din 10 vagoane şi transporta 588 călători către Bucureşti.
În momentul de faţă, şoferul este anchetat de poliţiştii băcăuani şi riscă închisoare între 2 şi 7 ani pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu